Фонд гарантування вкладів має намір провести міжнародні розслідування банкрутства двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів має намір провести міжнародні розслідування банкрутства двох банків

Фондовий ринок
929
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має намір провести міжнародні розслідування банкрутств Дельта Банку і банку “Надра”, повідомив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.
“Ми збираємося рухатися в цьому напрямку (міжнародні розслідування – ред.). Порівняно недавно була проведена акредитація юридичних компаній, які будуть працювати в зарубіжних юрисдикціях по поверненню активів. … Ведуться переговори з компаніями по типу Kroll, щоб залучити їх до розслідування великих кейсів. Це і Дельта банк, і банк “Надра”. Банк “Хрещатик” – складно сказати, чи потрапить він до переліку цих кейсів. Такі юридичні процеси тягнуться від п’яти до восьми років. Це довгий забіг, але іншого шляху немає”, – сказав А.Оленчик журналістам у четвер.
Він також повідомив, що в даний час ФГВФО проводить консультації з даного питання з експертами US Treasury і Світового банку.
Заступник директора-розпорядника Фонду також повідомив, що forensic audit в Дельта Банку і банку “Надра” не завершені.
“Ми працюємо з цими звітами. Вони нам потрібні, щоб їх відразу можна було використовувати в якості доказової бази… Ці обидва forensic audit – в Дельта Банку і “Надра” – під егідою та за вимогою МВФ були першим досвідом, дуже цінним … щодо цих банків процес не завершений. Але він і не зупинений, ми вперлися в міжнародні юрисдикції”, – сказав А.Оленчик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас