"Укрнафта" оскаржить рішення суду про визнання недійсними її договорів з "Котласом" майже на 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" оскаржить рішення суду про визнання недійсними її договорів з "Котласом" майже на 3 млрд грн

Фондовий ринок
240
ПАТ “Укрнафта” звернулася до Верховного суду України з проханням скасувати рішення суду нижчої інстанції про визнання недійсними 60 її договорів на купівлю нафтопродуктів у ТОВ “Котлас” загальною вартістю 2,94 млрд грн.
Верховний суд відкрив касаційне провадження у даній справі 16 квітня, перше засідання відбудеться 5 червня, свідчать дані, оприлюднені в Єдиному держреєстрі судових рішень.
Як повідомлялося, Київський апеляційний господарський суд 6 березня 2018 року визнав недійсними 60 договорів на купівлю ПАТ “Укрнафта” нафтопродуктів у ТОВ “Котлас” на суму 2,94 млрд грн за позовом Національного антикорупційного бюро України.
“Укрнафта” і “Котлас” підписали 71 договір на поставку нафтопродуктів вартістю 3,49 млрд грн ще в липні 2015 року. За висновками Київського апеляційного госпсуду, велика частина закупівлі була свідомо розбита на малі частини, щоб обійти вимогу закону про погодження наглядовою радою або загальними зборами “Укрнафти”. Таким чином, суд вважає, що підписанти з боку “Укрнафти” перевищили свої повноваження.
“Укрнафта” розрахувалася з “Котлас” в повному обсязі, проте нафтопродукти в договірних обсягах не отримала досі. Незважаючи на свою передоплату, “Укрнафта” надала “Котлас” відстрочення поставки нафтопродуктів до кінця 2018 року.
НАК “Нафтогаз України” належить 50%+1 акція “Укрнафти”, групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами Приватбанку, – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас