Україна задумалася про скасування обмежень на польоти з європейською країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна задумалася про скасування обмежень на польоти з європейською країною

Світ
803
Чиновники з України та Хорватії обговорили питання збільшення квоти дозволів та лібералізації міжнародних автомобільних перевезень, а також можливість введення прямого авіасполучення між Києвом і Загребом, яке буде супроводжуватися зняттям всіх обмежень на польоти між країнами.
Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе і віце-прем’єр-міністра – міністра економіки, малого і середнього підприємництва та ремесел Хорватії Мартіни Даліч, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.
“Для реалізації цих планів нам вкрай важливо, щоб двосторонні угоди відповідали законодавству ЄС – безпосередньо проектам угод про залізничний транспорт і комбіновані перевезення”, – зазначив присутній на зустрічі заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.
У коментарі ЦТС Довгань уточнив: “Ми маємо зняти обмеження щодо призначених авіакомпаній. Поки МАУ і Croatia Airlines не планують запуск рейсів на 2018 рік, але ми як регулятор повинні забезпечити таку можливість в майбутньому. Саме так відновила прямі перельоти з Любляни (Словенія ) Adria Airways. Крім того, Хорватія є членом Євросоюзу і поки укладення угоди про САП з ЄС заблоковано, ми лібералізуємо авіасполучення на двосторонньому рівні”.
Заступник міністра зазначив, що “з дати затвердження Розпорядження КМУ про підготовку до САП з ЄС в лютому 2017 року Україна запровадила режим “відкритого неба” з 7 з 27 країн ЄС – Литвою, Латвією, Естонією, Польщею, Італією, Іспанією та Німеччиною”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас