В Україні скоротилися черги для отримання закордонних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скоротилися черги для отримання закордонних паспортів

Казна та Політика
2860
В Україні за місяць більше, ніж на 100 тисяч паспортів скоротилася черга на персоналізацію закордонних паспортів і тепер становить 572 тис. паспортів. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.
«Незважаючи на стійко підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті «Україна» додаткової лінії персоналізації документів, яка була придбана в 2017 році. Якщо в середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» становила близько 700 тисяч, то вранці 16 квітня черга становила 572 тисячі», – йдеться в повідомленні.
За інформацією відомства, динаміка подальшого зменшення черги і скорочення реальних строків видачі паспортів буде залежати від поточного попиту на закордонні паспорти.
Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну нездатність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту, ДМС не радить якимось чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
За інформацією ДМС, будь-які пропозиції від посередників з надання послуг щодо прискорення оформлення закордонних паспортів є незаконними, й інформацію про таких «посередників» Державна міграційна служба передає Нацполіції для подальшого реагування.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас