США заборонили китайській ZTE закуповувати продукцію американських технологічних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заборонили китайській ZTE закуповувати продукцію американських технологічних компаній

Фондовий ринок
499
Влада США ввела семирічну заборону на закупівлю китайським виробником смартфонів і мережевого обладнання ZTE продукції американських технологічних компаній.
Таке рішення в міністерстві торгівлі пояснили тим, що ZTE, яка в січні поточного року була оштрафована владою США на $1,2 млрд за порушення режиму санкції стосовно Ірану і Північної Кореї, порушила умови угоди, укладеної для врегулювання цієї справи.
У Мінторгу відзначають, що ZTE виплатила в повному обсязі бонуси співробітникам, замішаним в незаконних операціях, не стала виносити їм письмових доган, а також ввела в оману американських регуляторів щодо практик своєї діяльності.
“Замість того щоб покарати співробітників і менеджмент, ZTE заохотила їх”, – заявив міністр торгівлі США Уілбур Росс.
Для ZTE введена заборона означає закриття компанії доступу до ключових технологій американських постачальників, в тому числі до продукції, що використовується в обладнанні, яке вона випускає.
ZTE закуповує, зокрема, мікросхеми для своїх пристроїв у Qualcomm Inc. і Intel Corp., оптику у Acacia Communications Inc. і Lumentum Holdings Inc.
Раніше газета Financial Times повідомила, що британська влада рекомендувала компаніям телекомунікаційної галузі утриматися від використання мережевого обладнання ZTE.
Використання продукції ZTE “може призвести до довгострокового негативного ефекту для безпеки Великобританії”, йдеться в листі, який потрапив у розпорядження видання.

Довідка Finance.ua:

  • ZTE займає п’яте місце за обсягом виручки серед світових виробників телекомунікаційного обладнання.
  • Китайська компанія також випускає повний спектр мобільних пристроїв, включаючи телефони, планшети, мобільні широкосмугові модеми та хот-споти, а також термінали для інтеграції сімейних комп’ютерів.
  • Її продукція реалізується більш ніж в 160 країнах, партнерами компанії є понад 500 операторів зв’язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас