В уряді запропонували нараховувати субсидію і трудовий стаж заробітчанам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді запропонували нараховувати субсидію і трудовий стаж заробітчанам

Казна та Політика
2194
Міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував нараховувати субсидію і трудовий стаж українцям, які працюють за кордоном.
Про це Рева заявив журналістам в ефірі телеканалу 112 Україна.
“Ми пропонуємо стимулювати їх (людей, що працюють за кордоном – ред) до добровільного страхування. Тобто ми готові давати субсидію сім’ям, де люди працюють за кордоном, за умови, що вони добровільно застрахуються і заплатять внесок хоча б за 3 місяці”, – сказав Рева.
“За 3 місяці мінімальний внесок – це 2500 гривень, а ми за це даємо їм субсидію і страховий стаж, який буде давати людям право на пенсію. Це стимулюючий момент, який повинен давати людям можливість користуватися системою соціального захисту”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, за даними польських політиків та урядовців, у Польщі працює до 2 млн українців.
Як повідомлялося, за прогнозами Національного банку Польщі, до кінця 2020 року на польський ринок праці буде приїжджати 200-300 тисяч українців щорічно.
Національний банк України також прогнозує, що трудова міграція з України продовжить зростати ще 2-3 роки, але почне знижуватися в середньостроковій перспективі.
Раніше Bloomberg писав, що низький рівень зарплат, тривалий конфлікт з Росією, девальвація і стійка корупція стали причинами для трудової еміграції українців.
Як повідомлялося, у Польщі понад 300 тисяч українців платять внески до фонду соціального страхування – це найвищий показник в історії.
Нагадаємо, представники польської рекрутингової фірми стверджують, що після впровадження для України безвізового режиму українські працівники в Польщі отримують більші зарплати.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас