Долар стабільний до євро та єни після зниження напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний до євро та єни після зниження напередодні

Валюта
127
Курс долара слабко змінюється по відношенню до євро та єни після зниження до більшості світових валют в понеділок на заявах президента США Дональда Трампа, який звинуватив Китай і Росію в навмисній девальвації своїх національних валют.
Євро торгується до 9:54 в районі $1,2387 проти $1,2380 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти знаходиться до зазначеного часу в районі 132,54 єни в порівнянні з 132,61 єни в попередній день. Курс долара становить 107 єн проти 107,12 єни в понеділок.
Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, знизився на 0,03%.
Напередодні долар подешевшав на 0,4% до євро і на 0,2% до єни після того, як Д. Трамп в соцмережі Twitter дорікнув Росії і Китаю у “грі в девальвацію”, в той час як США піднімають процентні ставки.
Певну підтримку курсу долара у вівторок надають заяви голови Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільяма Дадлі про те, що у випадку, якщо інфляція істотно перевищить таргетовані Федрезервом 2%, керівництву ЦБ доведеться переглянути темпи підвищення ставки і зробити їх менш плавними.
Його колега з ФРБ Атланти Рафаель Бостік, голосуючий член Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) у поточному році, відзначив недостатнє зростання зарплат в США.
Також валютні трейдери очікують зустрічі Д. Трампа з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, яка відбудеться у Флориді у вівторок. Очікується, що на зустрічі будуть обговорюватися питання глобальної торгівлі та відносини з Північною Кореєю.
“У ринку поки що немає чіткого напрямку руху, і політика, а не основні макроекономічні показники, залишається основним фактором, – говорить голова відділу фінансових рішень в CIBC World Markets Ко Харукі. – Є ризик, що Трамп може натиснути на Японію з приводу торгівлі, і тоді долар до єни може впасти, проте він все одно отримає підтримку на рівні близько 105 єн за $1”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас