Через "Укртатнафту" Україна щодня недоотримує 336 млн гривень, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "Укртатнафту" Україна щодня недоотримує 336 млн гривень, - експерт

Фондовий ринок
940
Держбюджет України недоотримує по 336 млн гривень щоденно. Скорочення бюджетних надходжень пов’язано з рішенням Енергетичної митниці, яка з п’ятниці повністю припинила імпорт нафтопродуктів в Україну.
Про це у себе в Facebook написав експерт з питань енергетики, екс-керівник прес-служби Міністерства інфраструктури Ельдар Салімов.
За словами Салімова, рішення Енергетичної митниці викликає питання, оскільки навмисно прийнято під одного гравця – компанію “Укртатнафта”. Крім того, митниця не дочекалася засідання профільного органу – Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (ММКТ) при Міністерстві економрозвитку.
“Чим відрізняється Коломойський від уряду? Рішення Коломойського реалізуються миттєво і без бюрократичних узгоджень.
Сказала “Укртатнафта”, що імпорт нафтопродуктів потрібно обмежити? Енергетична митниця відповіла “є” і, не чекаючи рішення Уряду, зупинила в п’ятницю весь імпорт нафтопродуктів. У середньому, бюджет втрачає кожну добу простою 336 млн гривень прямих платежів з імпорту бензину, дизеля, автогазу. Офіційна причина – не перевантажується платіжний модуль в базі. Звичайно-звичайно, модуль винен”, – зазначив експерт.
Нагадаємо, компанія “Укртатнафта”, оперативне управління якою здійснює менеджмент, пов’язаний з групою “Приват”, звернулася в МЕРТ з проханням провести спецрозслідування щодо імпортних нафтопродуктів, а також встановити на його підставі квоти на імпортні постачання бензину та дизпалива. Як раніше повідомляли ЗМІ, це рішення призведе до різкого подорожчання цін на паливо.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас