У Мін'юсті хочуть ввести майнову відповідальність правоохоронців за збитки при обшуках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті хочуть ввести майнову відповідальність правоохоронців за збитки при обшуках

Казна та Політика
250
Міністерство юстиції України хоче ввести майнову відповідальність правоохоронців за нанесення збитків підприємству при здійсненні обшуків.
Про це на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“Які сигнали ми отримуємо від бізнесу… Що є групи відповідних слідчих і прокурорів, які працюють в різних правоохоронних органах, які дуже часто з’являються системно саме в такого роду сумнівних обшуках. Я знаю, що бізнес-спільнота формує свій реєстр, але ми, як уряд, повинні дати інструмент регулювання такого роду речей… Я думаю, що в найближчі тижні буде презентовано на комісії проект закону, де ми прописуємо чітку відповідальність конкретних персон”, – заявив він. За його словами, така відповідальність буде складатися з декількох частин.
“Це буде майнова відповідальність, тобто слідчий безпосередньо за рахунок свого майна буде нести відповідальність”, – сказав Петренко.
Якщо у слідчого немає майна, то до нього буде застосовуватися дисциплінарна та кримінальна відповідальність. “Поки не буде персональної відповідальності, в тому числі і майнової відповідальності, конкретної правоохоронця, конкретного керівника того чи іншого підрозділу, слідчого за нанесення збитків безпосередньо підприємству, до кінця ці новації повноцінно працювати не будуть”, – висловив думку міністр. Глава мін’юсту також повідомив, що уряд має намір внести такий законопроект на розгляд парламенту ще на поточній сесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас