ГПУ повідомила про підозру у привласненні 100 млн гривень одному з колишніх керівників держбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ повідомила про підозру у привласненні 100 млн гривень одному з колишніх керівників держбанку

Фондовий ринок
449
Генеральна прокуратура повідомила про підозру у привласненні 100 млн гривень одному з колишніх керівників Укргазбанку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
“Генпрокуратурою повідомлено про підозру одному з колишніх керівників АБ “Укргазбанк”, – сказано в ньому.
Про підозру повідомлено в рамках досудового розслідування розтрати посадовими особами банку державних коштів в особливо великих розмірах за попередньою змовою і фіктивного підприємництва для прикриття незаконної діяльності.
“У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008-2010 років колишній заступник голови правління АБ “Укргазбанк” за попередньою змовою з чинним на той час керівником однієї з дирекцій АБ “Укргазбанк” організував схему з виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн гривень і з метою подальшого заволодіння зазначеними коштами. 13.04.2018 слідчими департаменту повідомлено про підозру колишньому керуючому банку в скоєнні кримінальних злочинів”, – сказано в повідомленні.
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років і з конфіскацією майна.
Як повідомляли Українські Новини, в березні правоохоронці затримали підозрювану в незаконному заволодінні коштами Укргазбанку на суму 250 млн гривень, яка не є співробітницею фінустанови.
У вересні 2017 року прокуратура повідомила про підозру колишньому голові правління та заступнику голови правління Укргазбанку в заподіянні 155 млн гривень збитків.
Держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас