ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 0,3 млрд гривень у Донецькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 0,3 млрд гривень у Донецькій області

Кримінал
207
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 0,3 млрд гривень в Донецькій області.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Зокрема, співробітники податкової міліції ГУ ДФС Донецької області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури виявили та припинили діяльність конвертаційного центру, послугами якого користувалися компанії Донецької та Київської областей.
В рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.212 КК України, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку і незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.
Зазначається, що для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили (зареєстрували) і придбали корпоративні права 12 транзитних і фіктивних СГД.
На рахунки підконтрольних фігурантам підприємств реально діючі підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги).
Підкреслюється, що в подальшому ці кошти знімалися готівкою і разом з підробленими первинними документами передавалися замовникам послуги конвертації (вигодонабувачам), за винятком 10-12%, які служили винагородою зазначеній групі осіб.
Таким чином, протягом 2017-2018 років було проконвертовано понад 300 млн гривень.
За результатами 6 обшуків, проведених за адресами проживання фігурантів, в офісних і складських приміщеннях “конверту” і його контрагентів вилучено 81,4 тис. доларів і 48 тис. гривень (в загальному еквіваленті понад 2,2 млн гривень), 17 печаток та документи з їх відбитками, чорнові записи, чекові книжки, документи бухгалтерського та податкового обліку і жорсткі диски.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас