За підтримки Райффайзен Банку Аваль в Україні стартував "Тиждень австрійського кіно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За підтримки Райффайзен Банку Аваль в Україні стартував "Тиждень австрійського кіно"

Особисті фінанси
22
За підтримки Райффайзен Банку Аваль в Україні стартував «Тиждень австрійського кіно»
Київ. 13 квітня. — Урочисте відкриття фестивалю «Тиждень австрійського кіно», партнером якого виступив Райффайзен Банк Аваль, відбулось учора у столичному кінотеатрі «Київ». Цього року банк уже всьоме долучився до цієї ініціативи Австрійського культурного форуму та компанії Arthouse Traffic.
Кінофест відкрила історична драма Барбари Альберт «Мадемуазель Параді».
У рамках фестивалю відбудеться також київська прем’єра провокаційної драми «Січень — березень» Юрія Речинського, створена у спільному виробництві Австрії та України. Стрічку особисто представить режисер, а з 19 квітня фільм вийде в український прокат. Світова прем’єра цього фільму відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, який відомий своєю увагою до новаторського та експериментального кіно.
У програмі фестивалю також будуть показані сатирична комедія «Мігранти» про життя мультинаціональних громад Відня та традиційна добірка найкращого відеоарту від міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв Ars Electronica.
«Тиждень австрійського кіно» пройде у Києві (12-15 квітня, кінотеатр «Київ»), Харкові (19-22 квітня, кінотеатр «Київ»), Дніпрі (23-26 квітня, Центральна міська бібліотека) та Одесі (3-6 травня, «Зелений театр»).
За традицією фестивалю, фільми демонструють мовою оригіналу з українськими субтитрами.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас