Як позначиться на водіях нове рішення Кабміну про вилучення прав - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як позначиться на водіях нове рішення Кабміну про вилучення прав - експерт

Технології&Авто
2158
Рішення Кабміну відбирати перші права за порушення ПДР призведе до зростання корупції в поліції і є дискримінацією за стажем водіння. Про це заявив адвокат Вадим Володарський.
«Права не будуть відбирати назавжди, їх можна буде відновити, однак потрібно буде повністю заново проходити навчання. Це неправильне рішення, бо, крім корупції, воно нічого не принесе. У нас «розводів» і так багато. Зокрема, один з них, коли за водіння в нетверезому стані позбавляють прав, однак їх потім відновлюють за гроші. Дана ініціатива Кабміну призведе до зростання корупції в поліції», — сказав В. Володарський.
За його словами, рішення Кабінету міністрів відбирати перші права є дискримінацією за стажем водіння.
«Існує статистика, що перші два роки водіння не найбільш аварійні. Найбільш аварійними є 3-5 роки. Тому така ініціатива навряд чи приведе до позитивних наслідків у плані аварійності. Що стосується правового боку питання, тобто певний порядок встановлений законом позбавлення правом керування транспортного засобу і потім повернення водієві його посвідчення. Відповідно такі зміни не можуть вноситися підзаконними актами. По-друге, тут простежується пряма дискримінація залежно від стажу водіння»,- резюмував В. Володарський.

Довідка Finance.ua

  • Кабінет міністрів посилив порядок тимчасового вилучення посвідчення водія і його повернення.
  • Документом передбачено, що повернення водійського посвідчення особам, які отримали його вперше і позбавлені права на керування транспортними засобами, не проводиться. Порядок приведено у відповідність з нещодавно ухваленими змінами до положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас