Курс долара США до єни досяг максимуму за 6 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США до єни досяг максимуму за 6 тижнів

Валюта
219
Курс долара США до єни під час торгів у п’ятницю піднявся до максимуму за останні шість тижнів на тлі ослаблення побоювань щодо глобальної торгової війни та напруженості на Близькому Сході, що викликало зниження попиту на активи “безпечної гавані”, повідомляє MarketWatch.
Євро торгується вдень в районі $1,2320 проти $1,2327 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти знаходиться в п’ятницю в районі 132,69 єни в порівнянні з 132,30 єни в попередній день. Курс долара становить 107,70 єни проти 107,33 єни в четвер.
Індекс ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, підвищився на 0,04%. Тим часом індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, зменшився на 0,01%.
З початку тижня євро подорожчав на 0,4% щодо долара завдяки коментарям представників Європейського центрального банку, які підтримали очікування швидкого згортання програми викупу активів.
“Ослаблення “безпечних гаваней і зміцнення більш ризикованих валют свідчать про те, що глобальний апетит до ризику покращився у міру наближення до закінчення тижня. Дійсно, ринки акцій знаходяться в “зеленій зоні”, а золото подешевшало”, – відзначає старший ринковий аналітик JFD Brokers Хараламбос Піссурос.
Однак, на його думку, має пройти час, щоб “зробити висновок, що перехід до ризику триватиме довго”. Питання як торговельної війни США і Китаю, так і сирійська проблема “далекі від вирішення, і єдине слово, яке не пасує до президента США – це “передбачуваний”, заявив Х. Піссурос.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас