Інженери пропонують вводити в людей чіп для відстеження вживання алкоголю і наркотиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери пропонують вводити в людей чіп для відстеження вживання алкоголю і наркотиків

Технології&Авто
449
Інженери з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго розробили маленький біосенсорний чіп, за допомогою якого можна відстежувати концентрацію етилового спирту та інших речовин в крові людини. Для початку роботи пристрою його необхідно імплантувати ін’єкцією під шкіру. Про це йдеться в роботі, опублікованій на сайті Eurekalert.
Прилад зможе передавати отримані дані про склад крові на інші натільні пристрої, в тому числі смарт-годинник. «Наша мета – допомогти у відстеженні наявності алкоголю і інших пристроїв в крові без необхідності здавати аналізи», – каже професор електротехніки Дрю Холл.
Планується, що чіп буде займати 1 кубічний міліметр. Вводити його можна буде в спеціальну інтерстиціальну рідину, яка омиває внутрішні органи.
Багато аналітиків вважають, що біодатчики будуть імплантуватися в шкіру вже після 2020 року. Багато пристроїв для відстеження стану людини перестануть бути натільними, а будуть імплантуватися відразу в людину. Ринок біочіпів у 2020 році може скласти понад $22 млрд.
При цьому в людський організм імплантують сторонні пристрої для підтримки його роботи вже більше 60 років. Кардіостимулятори почали встановлювати ще в 1958 році, а штучні суглоби імплантувались задовго до цього.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас