Tesla розпочне виробництво Model Y в листопаді 2019 року - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla розпочне виробництво Model Y в листопаді 2019 року - Reuters

Технології&Авто
1734
Компанія Tesla намітила старт масового виробництва нового компактного електрокара Model Y на листопад 2019 року, повідомили джерела ресурсу Reuters, додавши, що виробництво новинки в Китаї почнеться через два роки після цього.
Агентству Reuters також стало відомо, що очолювана Ілоном Маском компанія до цього брала попередні заявки на укладання контрактів на поставку Model Y, надаючи постачальникам досить мізерні відомості про електрокар без зазначення часових рамок. Однак тепер постачальників сповістили, що випуск транспортного засобу почнеться на заводі компанії у Фримонті (Каліфорнія) в листопаді 2019 року.
У лютому цього року Ілон Маск заявив аналітикам, не зазначаючи часових рамок, що компанія буде прагнути випускати близько 1 млн електрокарів Model Y на рік. Два джерела повідомили, що постачальники можуть очікувати річне виробництво електромобілів компанії в США в межах 500 тис. штук і набагато менший випуск в Китаї, який обчислюється десятками тисяч.
Виробництво 500 тис. Model Y на рік стало б еквівалентом того, що Маск запланував для загального випуску свого заводу у Фримонті до кінця року, хоча компанії далеко до такого показника.
Маск також заявив у лютому, що капітальні вкладення, пов’язані з новим електрокаром, почнуть надходити в кінці 2018 року. За його словами, завод у Фримонті здатний випускати до 10 000 автомобілів на тиждень — такого показника компанія хотіла б добитися для Model 3 в цьому році — але експерти стверджують, що для цього на заводі недостатньо місця, потрібні нові цехи.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас