Білоруські банки не мають права займатися операціями з криптовалютами - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські банки не мають права займатися операціями з криптовалютами - Нацбанк

Фінтех і Картки
225
Білоруські банки не мають права безпосередньо займатися операціями з криптовалютами, йдеться в роз’яснювальному листі Національного банку Білорусі (НББ).
“Національний банк вважає, що банки не мають права займатися операціями з криптовалютами. Крім того, дана діяльність не визнається банківською відповідно до Банківського кодексу”, – йдеться в листі. У зв’язку з цим не планується вносити зміни в банківську ліцензію.
Як повідомлялося, 28 березня 2018 року набрав чинності декрет президента Білорусії “Про розвиток цифрової економіки”, спрямований на розвиток IT-бізнесу в республіці. Серед нововведень передбачається можливість здійснення операцій з цифровими знаками (токенами). Такі операції можуть проводити оператори криптоплатформ, які повинні бути зареєстровані як резиденти білоруського Парку високих технологій.
Нацбанк роз’яснює, що, згідно з нормами декрету, порядок торгівлі токенами визначать оператори криптоплатформ.
При цьому оператори криптоплатформ мають право відкривати рахунки в банках, небанківських кредитно-фінансових організаціях Білорусі і за кордоном для проведення розрахунків з торгів і здійснюваних ними операцій.
Нацбанк уточнює, що банки не будуть контролювати діяльність операторів криптоплатформ і операторів обміну криптовалют. При цьому банки повинні будуть виявляти підозрілі фінансові операції клієнтів, пов’язані з купівлею/продажем квитків за білоруські рублі, інвалюту, електронні гроші, в рамках запобігання легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування терористичної діяльності та фінансування розповсюдження зброї масового ураження, сказано в листі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас