Порошенко оголосив про вихід України з СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко оголосив про вихід України з СНД

Казна та Політика
2209
Президент Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів підготувати пропозиції щодо виходу України зі складу СНД. Про це голова держави заявив на Київському форумі безпеки.
За його словами, Україна ніколи не була членом СНД, а відмова від цієї структури стане черговою відповіддю на російську агресію.
“Уряд має підготувати пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД, так само як і про остаточне закриття українського представництва при відповідних інститутах в Мінську”, – заявив гарант Конституції.
Серед іншого Порошенко заявив про необхідність перевірки договірно-правової бази, укладеної Україною в рамках СНД, щодо відповідності національним інтересам.
Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що українське зовнішньополітичне відомство підготувало пропозиції щодо виходу України з органів СНД і виступає за денонсацію договору про дружбу з Росією. Міністр також підкреслив, що, починаючи з 2014 року, Росія фундаментально порушує договір про дружбу з Україною.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас