JPMorgan звинувачується в шахрайстві з криптовалютами: подробиці судового позову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan звинувачується в шахрайстві з криптовалютами: подробиці судового позову

Фінтех і Картки
1062
Згідно з повідомленням Reuters, компанія JPMorgan піддалася судовому розгляду. Бреді Такер з Айдахо подав позов до суду Нью-Йорка. Позивач стверджує, що JPMorgan стягує додаткові комісії і набагато більш високі відсотки за криптовалютні угоди, порівняно зі зборами за операції з кредитними картками. Клієнти висловили своє обурення, проте банк ніяк не відреагував на їхнє прохання знизити комісії.
На початку цього року банк заборонив своїм клієнтам купувати криптовалюти, використовуючи кредитні картки. Банкіри побоювалися, що користувачі, які купують настільки високоволатільний продукт, не зможуть повернути позичені у банку гроші. Але клієнти можуть використовувати для цих цілей дебетові картки.
Бреді Такер, позивач, вирішив дати банку відсіч після того, як з його картки було знято 140 доларів США у вигляді «комісій» та ще 20 доларів як неочікувані процентні платежі за проведення 6 транзакцій.
Згідно з позовом, існують «сотні» і, «можливо, тисячі» інших клієнтів, які також вимушено заплатили ці несподівані внески.
Перш ніж звертатися до суду, Такер написав в службу підтримки клієнтів JPMorgan і надав їм можливість не доводити справу до розгляду на рівні закону, але безрезультатно.
Адвокати Такера стверджують, що банк порушує Закон США про істину в кредитуванні, який покликаний захищати споживачів від «несправедливих методів виставлення рахунків за кредитними картками». У ньому також говориться, що фінансові установи зобов’язані інформувати клієнтів про будь-які зміни умов у письмовій формі.
Генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон часто називав Bitcoin шахрайством, схоже, що це слово повернулося до нього бумерангом.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас