Цукор подешевшав до мінімуму за 2,5 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор подешевшав до мінімуму за 2,5 року

Аграрний ринок
767
Ціни на цукор впали до мінімального за більш ніж 2,5 року рівня на побоюваннях зростання його виробництва в Індії і Таїланді.
Травневі ф’ючерси на цукор-сирець подешевшали в ході торгів на ICE в середу на 1,1%, їх ціна опустилася нижче ніж $0,12 за фунт вперше з вересня 2015 року.
“Ринку складно не брати до уваги зростання виробництва цукру в результаті як сприятливих погодних умов, так і державної політики”, – цитує газета Financial Times аналітика сировинного брокера ED&F Man Capital Markets Майкла МакДугалла.
Згідно з прогнозом аналітичної компанії F. O. Licht GmbH, виробництво цукру в Індії в сільгоспроці, що завершився 31 березня, збільшилося на 49%, до 28,2 млн тонн, в Таїланді – на 30%, до 13 млн тонн.
Зниження цін на цукор створює проблеми для компаній, що мають відношення до цього сектору, пише FT.
Сільськогосподарський трейдер Bunge раніше оголосив про намір продати підприємства з виробництва цукру в Бразилії, тоді як агропромислова група Louis Dreyfus Company була змушена влити додатковий капітал у розмірі $1,45 млрд в бразильський підрозділ Biosev.
Німецький виробник цукру Suedzucker минулого місяця оприлюднив слабкий прогноз на поточний фінансовий рік, відзначивши побоювання, що “слабкість цін на цукор як в Європі, так і в усьому світі, могла призвести до структурного зниження показників рентабельності і генерації грошового потоку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас