SpaceX може припинити транслювати запуски своїх ракет у космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX може припинити транслювати запуски своїх ракет у космос

Технології&Авто
685
Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) перевірить всі фотографії і відеозаписи із запусків ракет від SpaceX за останні 8 років.
Як пише The Verge, агенство вважає, що SpaceX порушує американський закон від 1992 року, який зобов’язує компанії отримувати ліцензії на знімки та відеозаписи з навколоземної орбіти.
NOAA дізналася, що SpaceX проводить прямі трансляції своїх запусків тільки після 6 лютого, коли компанія запустила в космос надважку ракету-носій Falcon Heavy з електромобілем Tesla на борту.
Пряму трансляцію цієї події дивилися понад 2,5 млн осіб, а ролик на YouTube вже зібрав 25 млн переглядів – і може стати одним з найбільш популярних технологічних відео на YouTube.
30 березня SpaceX проводила наступний запуск – ракети-носія Falcon 9, однак трансляція перервалася на вимогу Управління.
За кілька днів до останнього запуску SpaceX зверталася до NOAA за ліцензією, однак процедура отримання займає до 120 днів. Через це SpaceX може відмовитися від трансляції запусків, які відбудуться в найближчі три місяці.
Згідно з американськими законами, у США встановлені обмеження на трансляції з ракет і супутників, щоб ніхто не міг займатися шпигунством.
Раніше SpaceX транслювала тільки запуски ракет з поверхні Землі, що не заборонено цим законом. Однак для фотографій з космосу потрібні ліцензії. При цьому багато експертів вважають, що закон недосконалий – якість зйомки SpaceX не дозволяє розгледіти якісь об’єкти на поверхні.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас