У США спростили вимоги до капіталу великих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США спростили вимоги до капіталу великих банків

Світ
307
Федеральна резервна система США дозволила деяким великим банкам скоротити обсяг капіталу, який вони повинні тримати в якості подушки безпеки на випадок економічного шоку.
За словами заступника голови Федрезерву з нагляду за банківським сектором Рендала Куорлза, зміни дозволять скоротити обсяг банківської документації, а також забезпечить контроль за станом банків. Крім того, завдяки новим правилам вдасться збільшити обсяг капіталу, необхідний для 30 системно важливих для глобальної фінансової системи банків. Більше того, жодній фінансовій установі не доведеться залучати додатковий капітал.
Пропоновані правила можуть набрати чинності вже в наступному році, а поки у банків є 60 днів для коментування даного питання. Цей захід знаменує собою першу значну зміну фінансових правил з моменту прийняття закону Додда – Франка в 2010 р.
Як відомо, американські законодавці неодноразово намагалися змінити правило, яке вимагає від банків мати на балансі певний рівень капіталу на основі загального розміру активів незалежно від їхнього ризику.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас