Саудівська Аравія несподівано розмістила євробонди на $11 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія несподівано розмістила євробонди на $11 млрд

Фондовий ринок
825
Саудівська Аравія здивувала інвесторів, несподівано продавши єврооблігації на суму $11 млрд.
Розміщення пройшло без тривалої процедури road show, яка зазвичай передує подібним угодам, пише The Wall Street Journal. Крім того, продаж євробондів відбувся через день після того, як Катар почав road show власних облігацій, які він планує випустити вперше майже за два роки.
Дії Саудівської Аравії можуть порушити плани Катару з залучення коштів, підживлюючи побоювання, що дипломатичне протистояння країн перейшло в фінансовий світ, зазначається в статті.
На думку банкірів, Катару, ймовірно, доведеться запропонувати більш щедрі умови при продажу своїх зобов’язань для залучення достатньої кількості покупців.
Представники міністерств фінансів Саудівської Аравії і Катару не відповіли на запити WSJ.
За даними джерел серед організаторів розміщення, Саудівська Аравія залучила $4,5 млрд від продажу семирічних бондів з прибутковістю на 140 базисних пунктів вище аналогічних US Treasuries, а також розмістила 12-річні зобов’язання на $3 млрд із прибутковістю на 175 б.п. вище UST і облігації з погашенням в 2049 році на $3,5 млрд із прибутковістю на 210 б.п. вище UST.
Глобальними координаторами угоди були Citigroup Inc., GIB Capital, Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc і Morgan Stanley. Лід-менеджерами виступали Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China Ltd., JPMorgan Chase & Co. і Mitsubishi UFJ Financial Group.
Деякі аналітики вказали також на те, що банки, які мають тісні зв’язки з Катаром, не брали участі в саудівському розміщенні. Наприклад, Deutsche Bank, в якому королівська сім’я Катару має істотну частку, була серед організаторів розміщення бондів Саудівської Аравії в 2016 році, але не брала участі в цьогорічній угоді.
За останні три роки Саудівська Аравія виходила на міжнародні ринки три рази, без урахування розміщення на цьому тижні, для скорочення дефіциту бюджету на тлі падіння нафтових доходів. У 2016 році вона залучила $17,5 млрд, що на той момент було найбільшим розміщенням серед країн emerging markets за всю історію. Торік країна випустила ісламські бонди на $9 млрд і звичайні облігації на $12,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас