Другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні має намір припинити обслуговування CDMA-мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні має намір припинити обслуговування CDMA-мережі

Технології&Авто
1161
Мобільний оператор компанія “Vodafone Україна” має намір припинити надання послуг CDMA-доступу до інтернету з 29 червня 2018 року.
“Можливості стандарту CDMA для подальшого розвитку на даний момент вичерпані: максимальна швидкість передачі та прийому даних становить всього 3 Мбіт/с, що в 14 разів повільніше, ніж у мережі 3G і в 100 разів нижче від швидкостей 4G. Подальше використання технології CDMA визнано економічно і технологічно недоцільним”, – заявляє оператор.
За даними прес-служби, близько 60% собівартості послуги зараз складає плата за використання радіочастотного ресурсу.
У “Vodafone Україна” відзначають, що на сьогоднішній день цією послугою користуються лише кілька тисяч клієнтів. Більш точну цифру у прес-службі вказати не змогли, зазначивши, що існуюча кількість CDMA-абонентів постійно скорочується.
Оператор використовує для надання даної послуги діапазон частот CDMA 450МГц, розмістивши на території України близько 600 базових станцій.
Після припинення обслуговування мережі CDMA обладнання буде продано на тендері.
Актуальні тарифи для CDMA-зв’язку “Vodafone Україна” становлять 7 грн на добу або 110 грн на місяць (трафік не тарифікується).

Довідка Finance.ua:

  • “Vodafone-Україна” – другий за величиною оператор мобільного зв’язку в країні, станом на кінець 2017 року обслуговував 20,8 млн абонентів.
  • “Vodafone-Україна” використовує технологію CDMA-450 у смугах частот 453,35 МГц – 457,5 Мгц (дуплекс 463,35 МГц – 467,5 МГц) для послуги швидкісного мобільного інтернет-доступу “МТС-Коннект”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас