Uber купила компанію з прокату електровелосипедів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber купила компанію з прокату електровелосипедів

Технології&Авто
189
Американська Uber Technologies Inc., розробник сервісу із замовлення таксі, домовилася про купівлю компанії Jump, яка займається прокатом звичайних і електровелосипедів.
Офіційно сума угоди не розкривається, проте видання TechCrunch з посиланням на джерело пише про те, що вона близька до $200 млн.
Uber вже співпрацювала з Jump у Сан-Франциско, а тепер заявила про намір розповсюдити прокат електровелосипедів по всьому світу.
“За допомогою нашої програми ми маємо намір надавати різні види транспорту, щоб користувач міг обрати найшвидший або найдешевший спосіб дістатися до потрібного місця, чи то автомобілі Uber, велосипеди, метро чи ще щось”, – заявив голова компанії Дара Хосровшахі.
Світовий ринок велопрокату зростає приблизно на 20% на рік, і очікується, що до 2020 року його оборот становитиме від 3,6 млрд до 5,3 млрд євро.
“Uber зацікавився цим сектором не тільки через його швидке зростання, але і тому, що компанія готується до того моменту в майбутньому, коли люди перестануть купувати автомобілі”, – вважає професор бізнес-школи Астонського університету Девід Бейлі.
“Скоро з’являться безпілотні автомобілі, і в майбутньому, якщо ви живете в місті, у вас не буде потреби купувати машину. Можливо, ви захочете поїхати кудись на таксі Uber, а решту шляху до потрібного вам місця проїхати на велосипеді. Мова йде про поїздки зі зміною виду транспорту”, – каже він.

Довідка Finance.ua:

  • Jump Bikes, головний офіс якої знаходиться в Нью-Йорку, була заснована в 2008 році і зараз пропонує прокат звичайних велосипедів в 40 містах у шести країнах.
  • Uber – міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги приблизно в 630 містах більш ніж в 70 країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас