Британський регулятор посилить контроль "шістки" найбільших аудиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський регулятор посилить контроль "шістки" найбільших аудиторів

Фондовий ринок
255
Британська Рада з фінансової звітності (FRC) посилить підхід до контролю шести найбільших аудиторських фірм після низки корпоративних скандалів зі звітністю, що підірвали довіру до регулятора, пише газета Financial Times.
Зокрема, FRC почне перевіряти кандидатури менеджерів вищої ланки, які призначаються в аудиторських компаніях KPMG, Deloitte, Pricewaterhousecoopers, EY, Grant Thornton і BDO.
Мова йде про перевірку як кандидатів на ролі без виконавчих повноважень, так і, наприклад, на посади керівників комітетів з аудиту та етики.
Мета нового підходу – “уникнути системних недоліків всередині структури компаній, порушень в забезпеченні аудиторських послуг і нестабільності фінансового сектору”, йдеться в заяві FRC.
“Діяльність “великої шістки” аудиторів є ключовим елементом цілісності і прозорості британських ринків капіталу, тому дуже важливо, щоб FRC ввела новий підхід до контролю їх стабільності, фокусуючись на тих аспектах бізнесу, які необхідні для забезпечення високоякісного аудиту”, – відзначає виконавчий директор з аудиту FRC Мелані МакЛарен.
“У нас немає особливих повноважень щодо призначень в цих фірмах, і ми розраховуємо на співпрацю”, – заявила вона.
Нещодавній крах британської аутсорсингової компанії Carillion підняв серйозні питання про ролі як її внутрішнього аудитора – Deloitte, так і зовнішнього аудитора – KPMG.
Крах Carillion, а також низка інших скандалів зі звітністю вимагають від FRC вжити заходів, які б довели жорсткість регулятора і його готовність накладати суворі штрафи на аудиторів у разі виявлення серйозних упущень, пише FT.
Минулого місяця влада Великої Британії оголосила про намір перевірити компетентність FRC після закликів про розпуск регулятора, що надійшли від кількох експертів та інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас