Російським військовим дозволять платити за згорілі танки і літаки в розстрочку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським військовим дозволять платити за згорілі танки і літаки в розстрочку

Світ
2101
Російським військовослужбовцям нададуть можливість в розстрочку компенсувати збройним силам збиток за знищену з їхньої вини військову техніку.
Як повідомляє російська газета «Известия», пільгою зможуть скористатися солдати і офіцери, які визнали свою провину. Для оформлення розстрочки їм необхідно буде підписати письмове зобов’язання про компенсації і узгодити графік виплат.
Зазначається, що в російському Міноборони готують проект поправок до закону «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців».
Йдеться про уточнення відповідальності солдатів, офіцерів і призваних на збори громадян за псування майна, закріпленого за військовими частинами.
У міністерстві зазначили, що за чинним законодавством солдати і офіцери несуть відповідальність виключно за заподіяну з їхньої вини шкоду.
Запропоновані поправки передбачають також санкції щодо командирів, котрі не вжили «необхідних заходів до відшкодування винними особами завданого військовій частині збитку».
Цей пункт не дозволить їм «спустити справу на гальмах» і просто списати пошкоджену техніку.
На сьогоднішній день стягнути збитки з військовослужбовця можна тільки через суд, який далеко не завжди стає на бік Міноборони РФ. Нерідко все обмежується стягненням одного окладу з винного, після чого техніку списують.
При цьому, іноді суд навпаки, призначає непідйомні для військовослужбовців виплати. Нагадаємо, в січні в мережі показали, як російський солдат під час навчань спалив БТР-82 за 28 мільйонів рублів при спробі розігріти консерви на багатті.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас