Російський суд підтвердив відмову Siemens у позові про кримські турбіни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський суд підтвердив відмову Siemens у позові про кримські турбіни

Світ
456
Дев’ятий арбітражний апеляційний суд у понеділок підтвердив рішення Арбітражного суду Москви, який 10 січня відмовив ТОВ “Сіменс технології газових турбін” (СТГТ) в позові до ТОВ “ВО “Технопромекспорт” і ВАТ “ВО “Технопромекспорт” (ТПЕ, структури “Ростеху”) у справі про “кримські” турбіни.
Виступаючи на засіданні, представник “СТГТ” заявив, що суд першої інстанції при винесенні оскаржуваного рішення неправильно застосував норми матеріального права. У зв’язку з цим було прийнято неправильне рішення. Крім того, суд тоді проігнорував той факт, що відповідачі “обґрунтовано не спростували факт укладення договору під впливом обману”.
Представник ТПЕ просив залишити рішення чинним. Він зазначив, що позов поданий з метою “дотримання санкцій на території РФ.
Представник Siemens підтримав виступ “СТГТ”.
Дев’ятий арбітражний апеляційний суду 14 березня підтвердив визначення Арбітражного суду Москви, який 27 листопада 2017 року відмовив ТОВСТГТ” у прийнятті забезпечувальних заходів за позовом проти ТОВ “ВО “ТПЕ” і ВАТ “ВО “ТПЕ”.
Siemens звинувачує два “Технопромекспорти” в тому, що вони незаконно перемістили до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій в Тамані. Згідно з санкційними обмеженнями, німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму, оскільки ЄС не визнає російський статус Криму.
Позивач вимагає повернути турбіни і визнати угоди щодо продажу турбін недійсними. На думку позивача, Siemens був обманутий. При цьому в ТОВ “ВО “Технопромекспорт” вважають, що німецький концерн намагається домогтися на території РФ виконання санкцій іноземних держав, а не захищає свої цивільні права. Через порушення санкцій Siemens загрожують штрафні санкції з боку ЄС. При цьому контракт в Росії був повністю виконаний.
Станції в Криму повинні почати роботу в травні-червні 2018 року.
У відповідь на переміщення турбін ЄС ввів проти трьох російських компаній і трьох фізосіб додаткові санкції.
У Siemens раніше заявляли, що обладнання, яке пройшло монтаж, втратить свою вартість, і просили про забезпечувальні заходи за позовами, але суд в цих заходах відмовив. Турбіни оцінювалися в суму близько 150 млн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас