Спецпрокурор Мюллер почав розслідувати пожертвування Пінчуком $150 тисяч у фонд Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецпрокурор Мюллер почав розслідувати пожертвування Пінчуком $150 тисяч у фонд Трампа

Світ
379
Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням втручання Росії в президентські вибори США, зацікавився значним пожертвуванням українського підприємця і мільярдера Віктора Пінчука в фонд Дональда Трампа.
Про це пише The New York Times.
“Цього року слідчі направили судові запити в компанію Trump Organization щодо широкого кола питань, що стосуються ведення бізнесу із зарубіжними країнами. У відповідь, компанія передала документи, в яких йшлося про пожертвування на суму $150 тисяч від українського мільярдера Віктора Пінчука в вересні 2015 року на адресу фонду Дональда Трампа в обмін на 20-хвилинну появу Трампа по відео на конференції в Києві в тому ж місяці”, – повідомляє видання.
Як повідомляється, пожертвування були внесені на прохання особистого юриста Трампа Майкла Коена, у якого раніше ФБР провело обшуки. При цьому внесок Пінчука став найбільшим, який отримав фонд у 2015 році від будь-кого, крім самого Трампа.
Платіж від Пінчука цікавий тим, що він був здійснений іноземцем під час виборчої кампанії, повідомив виданню колишній начальник одного з податкових підрозділів, який здійснює нагляд за звільненням організацій від оподаткування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас