ЄК посилює правила захисту персональних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК посилює правила захисту персональних даних

Світ
158
Єврокомісія посилює з 25 травня директиву 1995 року про захист даних новим регламентом через скандал з витоком персональних даних користувачів Facebook в компанію Cambridge Analytica, повідомив офіційний представник ЄК Крістіан Віганд.
“Мова йде про посилення вже існуючих принципів захисту: обмеження цілей і можливостей подальшого використання персональних даних. Якщо якась компанія збирає персональні дані для конкретної мети, вона повинна отримати згоду. І при нових правилах це має бути недвозначна, чітко виражена згода, якщо персональні дані передаватимуться третій стороні або будуть використовуватися іншим чином”, – пояснив прес-секретар.
Нові правила зобов’язують того, хто має намір використовувати персональні дані, оперативно, протягом 72 годин інформувати користувача мереж про можливе порушення захисту даних. Повноваження органів, що відповідають за захист даних, будуть розширені новими, посиленими можливостями санкцій на випадок порушення права на захист даних. Ці санкції, за словами К.Віганда, будуть пропорційні ступеню порушення, але можуть доходити до штрафу в 4% від міжнародного торгового обороту відповідної компанії.
Напередодні К.Віганд повідомив журналістам, що член Єврокомісії з питань юстиції Віра Юрова направила минулого тижня лист в Facebook з проханням додаткового прояснення інциденту з Cambridge Analytica. У четвер ввечері була отримана відповідь, в якій Facebook підтвердив, що дані приблизно 2,7 млн ​​осіб, які живуть у Європейському союзі, могли потрапити до Cambridge Analytica незаконним чином.
“Facebook також пояснив заходи, до яких він вдався відтоді. Ми детально вивчимо цей лист Facebook. Але вже на перший погляд видається, що будуть необхідні інші дискусії з Facebook, щоб почати швидко впроваджувати всі зміни, зокрема, вводити нові правила, встановлені європейським союзом, і всі елементи, що стосуються демократичного підходу до обробки даних”, – сказав представник Єврокомісії.
Він додав, що в продовження цих дискусій має відбутися телефонна розмова між В.Юровою і президентом Facebook Марком Цукербергом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас