Virgin Galactic провела перший пілотований політ нового космоплана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic провела перший пілотований політ нового космоплана

Технології&Авто
951
Компанія Virgin Galactic провела успішний випробувальний пілотований політ нового суборбітального космоплана VSS Unity з моменту страшної трагедії, що сталася з іншим апаратом в 2014 році.
Новий космоплан досяг надзвукової швидкості, після чого безпечно приземлився в Авіаційно-космічному порту Мохаве, звідки виконувався його зліт за допомогою літака-носія Eve. Носій підняв космоплан на висоту 14 173 метрів над пустелею, після чого апарат від’єднався і запустив свій реактивний двигун.
Тривалість пропалювання двигуна VSS Unity склала всього 30 секунд. За цей час космоплан, керований двома пілотами, зміг розвинути швидкість в 1,87 маха (2231 км/год).
“Після зупинки реактивного двигуна Unity продовжив набір висоти, поки не досяг порога в 25 685 метрів, після чого почав плавне зниження”, – прокоментував головний виконавчий директор компанії Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс. Незабаром після того, як Unity зробив безпечну посадку, за ним пішов і літак-носій Eve.
Політ Unity на реактивній тязі став п’ятим в історії класу SpaceShipTwo і першим з моменту краху Spaceship Enterprise 31 жовтня 2014 року, в якому один пілот загинув, а другий отримав серйозні травми. У компанії заявили, що космоплан пройшов багато ретельних перевірок, перед тим як був здійснений його перший пілотований запуск.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас