Microsoft вкладе $5 млрд в інтернет речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft вкладе $5 млрд в інтернет речей

Фондовий ринок
456
Microsoft інвестує $5 млрд в інтернет речей протягом наступних чотирьох років. Про це повідомила в блозі компанії корпоративний віце-президент Microsoft з хмарних продуктів Джулія Вайт (Julia White). Мета інвестицій — надати клієнтам нові можливості з трансформації бізнесу за допомогою підключених пристроїв.
Вайт посилається на дані консультаційної фірми A. T. Kearney, згідно з якими інтернет речей призведе до підвищення продуктивності в глобальних масштабах на $1,9 трлн до 2020 р. Одночасно буде спостерігатися скорочення витрат на $177 млрд. Таким буде сукупний ефект від поширення підключених будинків і машин, розумної міської інфраструктури, інтелектуальних житлово-комунальних і промислових систем і так далі.
Як пояснює Вайт, в даний момент Microsoft вже здатна надати бізнесу в галузі інтернету речей все, що потрібно для початку роботи — ОС для підключених приладів, хмарні сервіси для управління ними та забезпечення їх безпеки, інструменти просунутої аналітики і бізнес-додатки. Всі ці напрямки будуть розвиватись за рахунок оголошених інвестицій.
ОС для інтернету речей Microsoft розробляє на основі Windows 10 — компанія має дві різні версії цієї системи для підключеної техніки. Також Microsoft завершує розробку сервісу Azure IoT Central, який буде працювати за принципом «ПЗ як послуга». У компанії також є Центр інтернету речей Azure IoT Hub, до якого можна підключати пристрої, щоб надалі стежити за їх станом за допомогою телеметричних даних, і платформа Azure IoT Suite.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас