Intel передумала випускати латки для усунення вразливості Spectre для чіпів Penryn, Wolfdale, Bloomfield — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel передумала випускати латки для усунення вразливості Spectre для чіпів Penryn, Wolfdale, Bloomfield

Фондовий ринок
405
Компанія Intel скоригувала свої плани з випуску оновлення мікрокоду, які покликані усунути уразливість Spectre в кількох старих сімействах процесорів. Під коригуванням у даному випадку слід розуміти відмову від випуску відповідних мікропрошивок. Такого висновку можна дійти, проаналізувавши свіжий документ Microcode Revision Guidance Guide, датований початком квітня 2018 року.
Зокрема, в цьому документі в графі «Статус розробки» для низки сімейств процесорів встановлено статус «Зупинено». Мова йде про процесори сімейства Penryn, Wolfdale, Bloomfield, Yorkfield, і деякі інші. Що цікаво, в аналогічному документі, датованому початком березня, для багатьох з цих чіпів був вказаний статус «Планується», а в деяких випадках – «Попередня бета-версія».
Своє рішення відмовитися від випуску прошивок для низки старих процесорів Intel пояснює низкою об’єктивних факторів. Серед них згадуються особливості мікроархітектури, які перешкоджають практичній реалізації функцій, що усувають другий варіант уразливості Spectre (CVE-2017-5715), і обмежена системна підтримка програмного забезпечення. Крім того, за даними неназваних клієнтів, більша частина цих процесорів нібито використовується як «закриті системи», тому вони менш схильні до вразливостей.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас