Працівники Google вимагають від компанії припинити співпрацю з Пентагоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники Google вимагають від компанії припинити співпрацю з Пентагоном

Фондовий ринок
466
Більше трьох тисяч працівників Google підписали лист зі зверненням до гендиректора Сундара Пічаї, в якому попросили про припинення участі компанії в ініціативі Міноборони США.
Про це повідомляє The New York Times.
Лист, який циркулює всередині Google і зібрав більше 3100 підписів, відображає культурне зіткнення між Силіконовою долиною і федеральним урядом, яке, ймовірно, буде посилюватися, оскільки новітній штучний інтелект все частіше використовується у військових цілях.
“Ми вважаємо, що Google не повинен брати участь у військовому бізнесі”, – йдеться в листі, адресованому виконавчому директору компанії Сундару Пічаї.
Прохання співробітників полягає в тому, щоб Google припинив діючі програми та оголосив в політиці, що ніколи не буде створювати технології для ведення війни.
Автори листа також звернули увагу на старий девіз “корпорації добра” – “Do not be evil” (“Не будь злом”).
3 квітня Пічаї виступив з питань співпраці Google з військовими. Він не згадав у своїй промові лист працівників компанії, але вказав на обґрунтованість занепокоєння з приводу використання технологій машинного навчання в бойових дронах. Обговорення подібних проблем він назвав “надзвичайно важливим і корисним”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас