Rocket Lab назвала дату першого комерційного запуску ракети Electron — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rocket Lab назвала дату першого комерційного запуску ракети Electron

Технології&Авто
443
Стартап Rocket Lab раніше вже проводив тестовий запуск ракети Electron, проте то був лише підготовчий. Тепер же планується перший повноцінний комерційний запуск.
Ракету запустять наприкінці цього місяця, на борту будуть знаходитися сателіти двох платних супутникових операторів Spire Global і GeoOptics Inc. І якщо цей запуск буде успішним, це дозволить Rocket Lab вийти на ринок недорогих комерційних пусків.
Зазначимо, що в травні 2017 року відбувся запуск, в якому ракета не досягла заданої орбіти через збій в комунікаційному обладнанні на землі. Однак проблему усунули, і другий запуск відбувся в січні цього року. В рамках місії Still Testing ракета вивела на орбіту 4 супутники.
Запуск планують на 20 квітня о 12:30 за місцевим часом (6:30 за Києвом). Місія буде називатися It’s Business Time. При цьому важливо відзначити, що ракета Electron відноситься до категорії надлегких. Вона може підняти до 227 кг корисного вантажу. Здається, що це дуже мало, однак для наноспутників – вистачає з надлишком. Це дозволить запускати невеликі пристрої за низькою ціною.
У компанії стверджують, що майбутні запуски заплановані на поточний і наступний роки, причому планується нарощувати кількість стартів. Компанії дозволили запуски кожні 72 години, тому технічно Electron може літати кожні три дні, якщо це потрібно. У компанії заявляють, що зможуть будувати по одній ракеті на тиждень, а до кінця поточного року планують вийти на частоту запусків – 1 на місяць.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас