В аеропорту Запоріжжя виявили контрабанду 45 кг срібла (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту Запоріжжя виявили контрабанду 45 кг срібла (фото)

Кримінал
861
В аеропорту Запоріжжя митники припинили спробу контрабанди 45 кг срібла в гранулах.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.
Як повідомляється, контрабандний метал намагався провезти громадянин Таджикистану, який прибув із Стамбула. В процесі проходження митного контролю, який він проходив у VIP-приміщенні, пасажир заявив, що не має при собі предметів, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.
Але після проведення перевірки багажу апаратом “Rapiscan” і його митного огляду у валізах під особистими речами було виявлено гранули сріблясто-білого кольору. Вони перебували в семи чорних пакетах і двох мішечках з маркуванням “SAF 99.9, NET 10 kg”, які були приховані від митного контролю.
В аеропорту Запоріжжя виявили контрабанду 45 кг срібла (фото)
Відповідно до постанови правління НБУ №148 від 27.05.08 “Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України”, фізичні особи мають право ввозити в Україну банківські метали (у тому числі срібло) вагою, що не перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет на умовах письмового декларування митному органу. Банківські метали вагою, що перевищує вказану норму, мають право ввозити в Україну виключно уповноважені банки.
За даним фактом складено протокол про порушення митних правил, товар тимчасово вилучено до рішення суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас