Українці раді роботі в офісі, але хочуть більше заробляти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці раді роботі в офісі, але хочуть більше заробляти

Особисті фінанси
792
У березні поточного року Європейська бізнес асоціація опитала інтернет-аудиторію і попросила оцінити життя в Україні, щоб розібратися в причинах трудової міграції. Захід проводився в рамках експрес-дослідження Асоціації «Барометр щастя в Україні». Дослідження фокусувалося на бізнес-середовищі і практичних реаліях і не враховувало політичні аспекти життя країни.
У дослідженні взяли участь 683 респонденти. Вони оцінили 9 ключових факторів: рівень доходів; поточна робота; система охорони здоров’я; система освіти; соціальне життя і дозвілля; безпека; додержання прав; екологія; загальний досвід життя в Україні.
Оцінка отриманих даних здійснювалася згідно з такими критеріями, як вік, регіон проживання і вид професійної діяльності. 70% опитаних – це мешканці Києва, 60% респондентів – люди у віці від 26 до 40 років. Більшість опитаних є співробітниками офісів і займають різні посади від асистентів до керівників, таких опитаних 42%.
Інтегральний показник Барометра, середнє значення за 9 запропонованими пунктами, склав 2,47 бала з 5 можливих. 1 бал – це дуже погано, а 5 – дуже добре. В результаті найвищі оцінки у респондентів отримали такі аспекти життя в Україні, як поточна робота (3,29 бала), соціальне життя (3,09 балів), 2,68 бала отримав загальний досвід життя в Україні. На останньому місці у цій категорії знаходиться оцінка системи освіти з 2,51 балами.
Низькі оцінки отримали такі фактори, як рівень життя (2,29 балів), екологія (2,26 балів), дотримання прав (2,20 бали). Охорона здоров’я та рівень безпеки отримали оцінку 2,04 бали і 1,90 бала відповідно.
Більша частина опитаних задоволена своєю поточною роботою (56%). 34% опитаних погодилися з тим, що рівень їхніх доходів є достатнім і 44% висловили протилежну думку. Майже половина респондентів згодна з тим, що система охорони здоров’я недосконала (48%), а 26% абсолютно незадоволені медичним обслуговуванням.
Також 41% учасників вважають слабкою систему освіти, а 35%, навпаки, задоволені станом справ. Безпека отримала оцінку «слабо» від 46% опитаних, і 34% абсолютно незадоволені.
Верховенство права і дотримання прав людини також отримало низьку оцінку. Так, 43% респондентів оцінили ситуацію як «слабо», а 34% абсолютно незадоволені. Щоб змінити ситуацію, влада і бізнес повинні діяти спільно.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас