Вартість нафти знижується на побоюваннях торгових воєн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти знижується на побоюваннях торгових воєн

Енергетика
495
Вартість нафти еталонних марок прискорила падіння в ході торгів у середу на побоюваннях, що торгові протиріччя між США і Китаєм можуть нашкодити зростанню світової економіки і негативно позначитися на попиті на паливо.
Ціна червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:47 за Києвом зменшилася на $0,77 (1,13%) – до $67,35 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $0,84 (1,32%) – до $62,69 за барель.
Влада Китаю в середу заявила про плани ввести 25%-ві мита на 106 найменувань американських товарів, що експортуються в Китай, включаючи такі важливі статті експорту, як літаки і соя-боби.
Рішення прийнято у відповідь на опублікований напередодні адміністрацією президента США Дональда Трампа план обкладання аналогічним митом 1,3 тис. найменувань китайського експорту загальною вартістю $50 млрд на рік.
“Фіксування прибутку в світлі проблем у торгівлі і можливої ​​турбулентності на фінансових ринках виглядає абсолютно логічним”, – сказав глава відділу досліджень сировинного ринку в Commerzbank AG Ойген Вайнберг.
Разом з тим трейдери реагують на дані про запаси палива в США. За даними Американського інституту нафти, оприлюдненими напередодні, запаси нафти в Штатах минулого тижня несподівано скоротилися на 3,28 млн барелів.
Офіційні статистичні дані Міненерго США будуть опубліковані о 17:30 за Києвом в середу, і експерти в середньому очікують, що звіт вкаже на зростання запасів на 2 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас