Литва підписала угоди з американською Freeport LNG у сфері постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва підписала угоди з американською Freeport LNG у сфері постачання газу

Енергетика
222
Литовська компанія з торгівлі газом Lietuvos duju tiekimas (LDT) і оператор клайпедського терміналу СПГ – компанія Klaipedos nafta – 3 квітня у Вашингтоні підписали угоди про співпрацю з американським оператором майбутнього терміналу СПГ – Freeport LNG, йдеться в повідомленні LDT.
За словами голови Lietuvos duju tiekimas Мантаса Мікалаюнаса, наведеними у повідомленні, угода з Freeport LNG дозволить розширити коло потенційних постачальників газу.
“Зростання кількості експортерів СПГ у США не тільки сприяє диверсифікації постачань, але і допомагає забезпечити вигідні ціни для споживачів”, – стверджує М. Мікалауяюнас.
Угоди з Freeport LNG є ще одним кроком у позбавленні залежності від російського газу, заявила президент Литви Даля Грібаускайте.
“Ці угоди, що передбачають можливість вести переговори і співпрацювати в питаннях стратегічного розвитку, зміцнюють дружбу Литви і США особливо важливою для обох країн в енергетичній сфері”, – цитує слова президента Далі Грібаускайте прес-служба голави держави.
У минулому році Lietuvos duju tiekimas імпортувала з США дві партії СПГ. В результаті Литва за показником обсягу імпорту СПГ із США зайняла третє місце в Європі після Іспанії і Португалії.
Першу партію СПГ Литва придбала у компанії Cheniere, що володіє експортним терміналом СПГ у США.
Freeport завершує будівництво LNG терміналу СПГ в штаті Техас. Компанія планує запустити першу лінію експорту СПГ в кінці цього року, а ще дві – в 2019 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас