Гройсман: 50% транспорту в Україні їздить з порушеннями вагових норм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: 50% транспорту в Україні їздить з порушеннями вагових норм

Технології&Авто
480
В Україні посилять контроль за дотриманням вагових норм на дорогах.
З відповідною вимогою виступив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє “Урядовий портал”.
Зараз в Україні починається сезон дорожніх робіт, який передбачає проведення ініційованих Кабінетом міністрів України перевірок якості вже побудованих і відремонтованих доріг, введення нових норм контролю якості доріг, які будуються, а також запровадження контролю навантаження транспорту, який здійснюють підрозділи Державної служби України з безпеки на транспорті.
“Порядок на дорогах, злагоджена робота на наших вагових комплексах – принципово важливе питання. Контроль має бути забезпечений. Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги. У нас за різними оцінками близько 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Мусимо це зупинити”, – заявив Гройсман.
Гройсман вважає, що за тиждень якісного контролю на дорогах, “порядок буде наведений, а через 3-5 років ситуація в принципі зміниться на краще”.
“У нас, наприклад, 78 комплексів – давайте поставимо камери і все зробимо. Думаю, керівники МВС із задоволенням нададуть допомогу”, – сказав Гройсман.
Згідно з ваговими вимогами вага транспорту з вантажем може становити 38 тонн, контейнеровозів – 44 тонни. За порушення вагових вимог передбачається штраф у розмірі 1,7 тис. гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас