Мінрегіон заборонить будувати парковки всередині житлових кварталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон заборонить будувати парковки всередині житлових кварталів

Казна та Політика
1041
Міністерство регіональної політики, будівництва і ЖКГ України найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми (ДБН), що забороняють облаштування парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів.
“У нових ДБН з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування та організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо мешканців будинків – створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів”, – повідомив заступник міністра регіональної політики, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, документ рекомендує розміщувати гаражі і паркування на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.
“Це можуть бути наземні, підземні та об’єднані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку історичних і центральних районів міст – виключно підземні гаражі”, – пояснив Л. Парцхаладзе, додавши, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас