Китай запроваджує мита на 128 найменувань товарів з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запроваджує мита на 128 найменувань товарів з США

Світ
542
Китай з 2 квітня вводить підвищені мита на 128 найменувань імпортованих з США товарів. Про це в неділю, 1 квітня, повідомило міністерство фінансів КНР.
Мова йде, зокрема, про фрукти і продукцію з них. Вони будуть обкладатися митом у розмірі 15 відсотків. Тарифи на свинину та вироби з неї становитимуть 25 відсотків.
У заяві мінфіну наголошується, що даний захыд став відповіддю на встановлення американським президентом Дональдом Трампом мита в 25% на імпорт в США сталі і 10% — на ввезення алюмінію. У Пекіні переконані, що ці кроки американської адміністрації “порушили правила Світової організації торгівлі” і не відповідали “списку винятків”, допустимих з міркувань безпеки. У мінфіні КНР підкреслюють, що дії Вашингтона “завдали серйозної шкоди нашим інтересам”.
Президент США Дональд Трамп у четвер, 22 березня, підписав указ, що дає Вашингтону можливість ввести мита на імпорт товарів із Китаю, обсяги якого в ціновому вимірі досягають 60 млрд доларів на рік (48,7 млрд євро).
Документ складений таким чином, що набути чинності цей захід може тільки після тривалого періоду консультацій. На думку кількох ЗМІ, сам цей факт дасть законодавцям і лобістам можливість істотно скоротити список з 1300 найменувань, які в даний момент передбачається обкласти тарифами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас