В Україні запустять контрейлерні перевезення, щоб розвантажити автошляхи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустять контрейлерні перевезення, щоб розвантажити автошляхи

Казна та Політика
2893
Міністерство інфраструктури взялося до розробки альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням – контрейлерних перевезень. Цьогоріч планується запуск контрейлерного потяга з України до Австрії й Італії транзитом через територію Угорщини.
Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк за підсумками наради з питань організації контрейлерних перевезень як альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням, повідомляє прес-служба відомства.
«Міністерство інфраструктури іде назустріч бізнесу і розпочало розробку та організацію альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням – контрейлерних перевезень. Наша мета – збільшити попит на даний вид перевезень», – сказав він.
За словами Лавренюка, наразі розглядається питання готовності інфраструктури та рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» до виконання такого виду доставки вантажів.
«ПАТ «Укрзалізниця» спільно з АсМАП та представниками Міністерства інфраструктури прораховують обсяги можливих вантажів, напрямки перевезень та термінали, на яких можливо буде здійснювати навантаження-вивантаження контрейлерів. Вже цього року планується запуск першого тестового контрейлерного потяга з України до Австрії й Італії транзитом через територію Угорщини», – підкреслив Лавренюк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас