Subaru задіє технологію розпізнавання облич для виявлення втоми водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Subaru задіє технологію розпізнавання облич для виявлення втоми водія

Технології&Авто
230
Новий Subaru Forester, один з бестселерів бренду в США, дебютував на Нью-Йоркському міжнародному автосалоні.
Крім фірмової системи допомоги водієві EyeSight в ньому є абсолютно нова функція для забезпечення безпеки водія: розпізнавання облич DriverFocus.
DriverFocus описується компанією як «система моніторингу водія, використовує програмне забезпечення для виявлення ознак його втоми або відволікання».
Ця функція, за твердженням автовиробника, вперше використовується в сегменті кросоверів, дозволяє розпізнати до п’яти водіїв і може запам’ятовувати їхні вподобання щодо положення сидіння, попередніх налаштувань режиму клімат-контролю та інформаційно-розважальної системи.
DriverFocus входить у стандартну комплектацію найдорожчої модифікації Tourer для кінцевих користувачів Forester, ціна якої поки невідома.
У свою чергу, EyeSight є стандартною системою підтримки водія для всіх версій Forester, з адаптивним круїз-контролем, автоматичним гальмуванням в разі небезпеки зіткнення з автомобілем, що їде попереду, асистентом рульового керування, а також функціями попередження про виїзд зі смуги руху та інформування про початок руху автомобіля, що їде попереду.
Cadillac також має систему моніторингу водія, але в ній використовуються інфрачервоні камери для відстеження руху очей, а не технологія розпізнавання облич.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас