Британських орендодавців будуть штрафувати на $5,6 тис. за протяги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британських орендодавців будуть штрафувати на $5,6 тис. за протяги

Світ
440
Британські орендодавці повинні забезпечити розумну енергоефективність житла для нових орендарів, включаючи захист від протягів, йдеться в нових правилах, що набирають чииності з 1 квітня.
Порушникам в Англії і Уельсі загрожує штраф в розмірі до 4 тис. фунтів стерлінгів ($5,6 тис.), пише Financial Times. Власники будинків з найнижчими показниками раціонального енергоспоживання (“F” і “G”) не зможуть продовжувати договори оренди з колишніми орендарями або укладати угоди з новими клієнтами.
З квітня 2020 року правила поширяться і на існуючі договори оренди всіх об’єктів житлової нерухомості в країні.
Уряд Великої Британії посилює правила, щоб скоротити державні витрати на опалення та електроенергію і підвищити екологічність житла.
Різниця у витратах може бути істотною: у разі найгіршої категорії “G” мешканці в середньому платять 2,86 тис. фунтів на рік, “F” – на чверть менше, а “E” (з квітня це мінімально допустимий рівень) – на 40% менше.
За оцінками Arla Propertymark, число будинків і квартир, що здаються в оренду в категоріях “F” і “G”, скоротилося за останні шість років з 700 тис. до 300 тис., проте багатьом орендодавцям ще належить підготуватися до зміни законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас