Онлайн-калькулятор підрахує, в якій країні ви швидше станете фінансово незалежними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онлайн-калькулятор підрахує, в якій країні ви швидше станете фінансово незалежними

Особисті фінанси
1342
Серійний підприємець і IT-номад Пітер Левелс створив безкоштовний калькулятор, що підраховує, як швидко фахівець зможе вийти на пенсію, якщо переїде в іншу країну. Наприклад, 37-річний фрілансер з щомісячним доходом в розмірі $2000. (після вирахування податків) в США зможе забезпечити собі безбідну старість не раніше ніж у 64 роки. Але якщо він переїде, скажімо, до Львова, то може сміливо кидати роботу вже в 49.
Щоб розрахувати вік, в якому ви зможете піти на пенсію в різних країнах, необхідно ввести рівень своїх доходів і накопичень, річний дохід за інвестиційним портфоліо з урахуванням інфляції (якщо є), середні витрати на місяць. Також необхідно вказати поточний вік і, при бажанні, місто проживання. Після цього калькулятор побудує криву, на якій можна буде наочно побачити, в яких містах ви зможете почати байдикувати вже через 10-11 років.
Результат розрахунку ґрунтується на середніх показниках вартості життя в кожному з міст з урахуванням витрат на проживання, зв’язок та інші базові потреби. Зрозуміло, в країнах третього світу і країнах, що розвиваються, вона помітно нижча. Добре це чи погано, але за розрахунками Левелса, Львів – на 4 місці в рейтингу найбільш підходящих для раннього виходу на безбідну пенсію міст після Ермосільо (Мексика), Бішкека (Киргизстан) і Плоєшті (Румунія). Київ на 29 місці – наш 37-річний фрілансер, переїхавши в українську столицю, міг би перестати працювати вже в 54 роки.
Нагадаємо, Пітер Левелс запустив сайт Nomadlist.io в 2014 році. Це гайд по містах для так званих IT-кочівників або номадів, які люблять пожити за кордоном, працюючи віддалено. Позиції міст на сайті залежать від вартості проживання, швидкості інтернету і погодних умов.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас