Косюк готовий інвестувати у французьку Doux 76 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Косюк готовий інвестувати у французьку Doux 76 мільйонів євро

Фондовий ринок
334
Французька група LDC і український агрохолдинг МХП одночасно ведуть переговори щодо купівлі французької компанії з переробки харчових продуктів Doux.
Про це повідомляє AgroPortal з посиланням на Agence France-Presse, пише ЕП.
Відзначається, що в середу, 28 березня, було оприлюднено заяву МХП, що підтверджує пропозицію і готовність розробити довгостроковий стратегічний промисловий проект підрозділу Doux в регіоні Бретані.
МХП “подав обов’язкову пропозицію для часткового відновлення” Doux, повідомили французькому виданню в українському агрохолдингу.
Зокрема, МХП пропонує перспективу інвестицій на рівні “76 млн євро на будівництво нового заводу в Шатоліні протягом 2 років і для модернізації інших об’єктів”.
“Це повна зміна стратегії. Відмовляємося від виробництва заморожених продуктів на експорт, замінивши їх свіжими продуктами для французького ринку”, — розповіли в МХП.
Разом з тим група LDC, яка володіє брендами Loué, Le Gaulois, Maître Coq, Marie і Traditions d Asie, не розкрила ніяких подробиць про свою пропозицію щодо Doux.
За даними джерел AFP, французька влада підтримує вирішення питання саме за допомогою компанії LDC, частково через те, що МХП не планує брати на себе підрозділ Chantonnay.
Зі свого боку, влада регіону Бретані заявила про готовність надати до 15 млн євро для підтримки можливого проекту відновлення.

Довідка Finance.ua:

  • В 2016 році МХП запустив завод з переробки м’яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект склали 3,5 млн доларів.
  • У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб’ютором заснувала м’ясопереробний завод у Словаччині.
  • Засновником і мажоритарним акціонером МПХ є український бізнесмен Юрій Косюк. Через компанію WTI Trading Limited він володіє 66% акцій МХП.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас