Надійний банк з іноземним капіталом – гарант безпеки ваших заощаджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надійний банк з іноземним капіталом – гарант безпеки ваших заощаджень

Особисті фінанси
626
Хоча економічна ситуація в Україні і помітно покращилася, а національна валюта не переживає таких значних стрибків, як у минулі роки, багато хто ставить цілком логічні питання: «Що буде з гривнею далі? Чи можна довіряти банкам? Чи варто розміщати депозити? І якщо так, то де?» Для відповіді на ці питання треба послухати думки експертів, висновки та прогнози яких досить оптимістичні. Як зазначають фінансисти, 2017 рік пройшов під знаком поступового зміцнення довіри до банківської системи та основних учасників на ринку. Свідченням цього є пожвавлення притоку коштів на депозити. Так минулого року значними темпами зростали вклади в національній валюті, зокрема гривневі депозити: частка вкладів у платоспроможних банках зросла на 19,4%. Це дає надію на позитивну тенденцію і цьогоріч. Аби розібратися детальніше у поточній ситуації на ринку депозитів для населення, «Егоїст» провів власне розслідування.
Як зазначають експерти, пожвавленням на ринку депозитних вкладів українські банки завдячують насамперед громадянам. Частка вкладів від населення України зросла минулого року і продовжує збільшуватися і зараз. Зрештою, нічого дивного в цьому немає: альтернативні інструменти, завдяки яким можна було б зберігати та примножувати свої заощадження, в країні фактично відсутні. А тримати гроші під «матрацом» за нинішньої інфляції невигідно та ризиково. На рішення, в якій валюті тримати депозит, також впливають і досить високі (відносно валютних депозитів) ставки. Тож за умови стабільного та прогнозованого курсу гривня стає все привабливішою валютою для заощаджень», – підтверджує цю думку головний фінансовий аналітик рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» Віталій Шапран у журналістському матеріалі Espresso.Tv. Про сприятливий час для оформлення депозитів свідчить також ще один фактор: фінустанов на ринку зараз менше, конкуренція порівняно низька, тому середній показник ставки за вкладами не падає.
Інші провідні експерти також наполегливо рекомендують не тримати гроші вдома, а довіряти їх банкам, оскільки готівкове зберігання заощаджень призводить до їх знецінення. Однак, аби не «прогоріти», а отримати від вкладу справжню вигоду, треба звертати увагу на ряд чинників, які вказують на надійність та стабільність фінустанови. Статус надійної фінустанови банк заробляє роками, і його можна оцінити за готовністю власників банку підтримувати його, докапіталізувати банк у кризові періоди, розміром капіталу банку, історією на ринку України та відгуками і досвідом клієнтів.
Найвигіднішими умовами українців сьогодні заманюють українські банки. Проте самі ж банкіри в один голос кажуть: якщо для вас найважливіша безпека ваших заощаджень – відкривайте депозит у банках, які належать західним фінансовим установам. Саме вони повинні бути пріоритетними при виборі банків клієнтами. Експерти прогнозують поступове зростання повернення заощаджень вкладників у банківську систему у 2018, адже зберігати свої гроші в надійному банку на хороших умовах безумовно вигідніше та безпечніше.
Для аналізу депозитів та умов розміщення вкладів ми обрали найнадійніші за різними показниками банки України з іноземним капіталом і проаналізували їхні ставки терміном на 6-9 місяців:
•Райффайзен Банк Аваль (Raiffeisen Bank, Австрія) – 9,25-9,5%
ОТП Банк (OTP Bank, Угорщина) – 10,5-11,5%
•Креді Агріколь Банк (Credit Agricole, Франція) – 9,5-10%
•Укрсиббанк (BNP Paribas Group, Франція) – 5,2-5,7%
•ПроКредитБанк (ProCredit Bank, Німеччина) – 14%
•Ідея Банк (Getin Holding S.A., Польща) – 14,5-16% (для нових клієнтів)
•Кредо Банк (PKO Bank Polskа, Польща) – 12-13,5%
Як бачимо, серед випробуваних фінансових установ з іноземним капіталом за депозитними ставками лідирує «Ідея Банк». Також у ході нашого розслідування ми дізналися, що компанія проводить спеціальну акцію з нагоди свого 29-річчя на ринку України. З 29 березня банк пропонує своїм клієнтам два депозити з підвищеною відсотковою ставкою:
«Акційний +2,9%» для всіх клієнтів: за умов розміщення вкладу від 10 000 грн на 9 місяців (без поповнення та пролонгації, з виплатою відсотків у кінці терміну) впродовж перших трьох місяців до базової ставки 14,5% нараховується бонусна + 2,9%.
Також про надійність банку свідчать численні перемоги у номінації «Депозитна програма року» у престижному міжнародному конкурсі «Вибір року» та відзнака Міжнародного конкурсу «Банк, якому довіряють». Зазначимо також, що депозитні та кредитні програми від «Ідея Банку» неодноразово визнавали найкращими для населення.
Тож пропонуємо вам скористатися вигідними пропозиціями від українських банків з іноземним капіталом та зустріти Великодні свята з упевненістю, що ваші заощадження – у надійних руках.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас