Мала приватизація: в цьому році вирішили продати 660 об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мала приватизація: в цьому році вирішили продати 660 об'єктів

Казна та Політика
386
Фонд державного майна України (ФДМУ) затвердив список з майже 660 об’єктів малої приватизації, які підлягають продажу в 2018 році. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook в. о. голови фонду Віталій Трубаров.
Згідно з повідомленням, для приватизації в тому числі пропонуються: “Львівський завод “Автонавантажувач”, “Новораздольське гірничо-хімічне підприємство “Сірка”, “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал”, “Індустріальна скляна компанія”, “Машинобудівний завод “Аметист”, “Тернопільський завод “Оріон”. Трубаров зазначив, що переліки підприємств затверджені згідно з новим законом “Про приватизацію державного та комунального майна”, який набув чинності 7 березня 2018 року. Всього затверджено 5 переліків згідно зі статусом об’єктів.

Довідка Finance.ua

  • 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила новий закон про приватизацію державного майна, а на початку березня президент України Петро Порошенко підписав його.
  • Основною метою закону є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об’єктів приватизації – поділу на об’єкти малої і великої приватизації. Також законом передбачено розширення переліку об’єктів, які можуть виставлятися на продаж, скорочення термінів виставлення на продаж, можливість оформлення банківської гарантії, уніфікація способів продажу держмайна.
  • До групи малої приватизації потрапляють об’єкти нерухомості, невеликі підприємства, а в групу великої приватизації входять об’єкти, активи яких перевищують 250 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас