Брокбізнесбанк отримав 6 млрд гривень збитку через відсутнє забезпечення за кредитами, - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брокбізнесбанк отримав 6 млрд гривень збитку через відсутнє забезпечення за кредитами, - ФГВФО

Кредит&Депозит
252
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб констатує, що Брокбізнесбанк отримав збиток у сумі 6 млрд гривень через відсутнє забезпечення за кредитами.
Про це йдеться в повідомленні фонду.
“На виконанні в органах Державної виконавчої служби (ДВС) України знаходяться відкриті виконавчі провадження за заявами Брокбізнесбанку в кількості 1 323 штуки на загальну суму майже 6 млрд гривень, за якими відсутнє забезпечення або як забезпечення передано неліквідне майно, яке було незаконно виведено з-під застави”, – зазначено в повідомленні фонду.
Фонд підкреслює, що виконати виконавчі провадження практично неможливо, оскільки у боржників відсутнє будь-яке майно і грошові кошти, на які державний виконавець може звернути стягнення в рамках примусового виконання рішення суду.
Зокрема, серед них найбільші боржники ТОВ “Еліт”, ТОВ ТД “Брокбізнес”, ТОВ “Плавт сервіс”, ТОВ “Укркомерцпостач”, ТОВ “СК “Гефест Альянс”, ТОВ “Мульті аква”.
За всіма, без винятку, активами Брокбізнесбанку були пред’явлені до виконання виконавчі листи.
Проте виконавчі провадження на суму понад 6 млрд гривень, які неодноразово висувалися в органи ДВС, були повернені без виконання у зв’язку з відсутністю майна та коштів боржника, на які можливо звернути стягнення в рахунок погашення боргу.
Мова йде про таких позичальників: ТОВ “Гатіора”, ТОВ “Комбіагроіндастрі”, ТОВ “Універсалоптторг-Х”, ТОВ “Черкаси-Газпостачання”, ТОВ “Донецьк-Побутскрапгаз”, ТОВ “Чернівці-СПБТ”, ТОВ “Торговий дім “Еліт “, ТОВ “С. О. В. Гавань”, ТОВАТІС-С “, ТОВ “Фінансова компанія “Восход”, ТОВ “Інвестиційна будівельна компанія”, ТОВ “Грант тайм”, ВАТ “Шепетівська реалбаза хлібопродуктів”.
У повідомленні фонду зазначається, що для повторного пред’явлення даних виконавчих документів на виконання в органи ДВС потрібно сплатити суму авансового внеску в розмірі 632,91 тис. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас